1840
Počátky : Léon Bouley, jeho olejárna a hořčičný mlýn...
Léon BOULEY založil hořčičárnu a výrobnu oleje již v roce 1840.
Netrvalo dlouho a kvality jeho výrobků si všimli i jeho kolegové, což vedlo až k udělení diplomu města Paříže v roce 1903 během Velké mezinárodní výstavy (předchůdce Expo).
Jeho dědicové, kteří chtěli tuto proslulost zachovat, pokračovali v jeho šlépějích, věnovali maximální pozornost kvalitě svých výrobků a spojovali tradici s inovacemi.
1923
Nabídku obohacují nové recepty
V roce 1923 zahájil pan JACOB výrobu hořčice „Pure Burgundy Verjuice“.
V roce 1925 rozšířil pan Paul CHATEAU výrobu hořčice o nakládané okurky a pochutiny.
1928
Nový impuls s příchodem Edmonda Fallota
S příchodem pana Edmonda FALLOTA dosáhla firma skutečného vrcholu.
V roce 1928 převzal mlýn po panu CHATEAUOVI a navzdory obtížím spojeným s druhou světovou válkou se mu podařilo vdechnout podniku nový život.
1945
Roger Désarménien nastoupil do rodinné firmy
V roce 1945 nastoupil do firmy jeho zeť, pan Roger DESARMENIEN. Po smrti svého tchána převzal v roce 1962 vedení podniku.
1994
Marc Désarménien v čele poslední nezávislé hořčičárny v Burgundsku
Posledním příchozím byl v roce 1987 pan Marc DESARMENIEN, vnuk, který se připojil ke svému otci v rodinném podniku, aby v roce 1994 definitivně převzal štafetu. Marc Désarménien, velmi spjatý se svým regionem a s know-how práce, kterou sledoval od útlého dětství, se s pevnou vůlí rozhodl modernizovat podnik a zároveň chránit to hlavní: pomalé drcení semen v kamenném mlýnku, postavil do čela rodinného domu. Jedním z jeho hlavních cílů je: oživit výrobky inovativními recepty, které mají kořeny v burgundském kraji a vycházejí vstříc soudobým chutím.
2003
Zahájení prohlídky „ Découvertes “ ("vše odhaleno")
Hočičárna Fallot, která chrání historické řemeslné dědictví moštáren, otevírá na začátku roku 2003 své dveře veřejnosti, aby nabídla interaktivní okruh objevů s využitím nejmodernějších muzeografických postupů. Sklenice, stolní síta, mechanická bubnová síta, a zejména původní mlecí kámen svědčící o řemeslném know-how 19. století.
2009
P.G.I. pro „burgundskou hořčici“!
Naše „Burgundská hořčice“ získala chráněné zeměpisné označení (PGI), které je nejvyšší známkou kvality uznávanou ve Francii i v Evropě.
2012
Nový koncept v Beaune: Užijte si Fallot!
Pro rozšíření zážitků otevřela hořčičárna Fallot „ Enjoy Fallot “: nový prostor pro objevování, který je zcela věnován hořčici. Zde můžete objevit limitované edice našich hořčic a samozřejmě ochutnat všechny příchutě, na které máte chuť.
2019
Nové investice...
HořčFallot rozšiřuje svůj areál v Beaune o budovu o rozloze 4000 m2, která je napájena solární energií. Tato nová budova bude určena pro skladové prostory a náš administrativní tým.
2020
180 let!
14. září 2020 oslavila narozeniny nejstarší francouzská továrna na hořčici ..... 180 let La Moutarderie Fallot! Naše nové budovy byly slavnostně otevřeny také za přítomnosti mnoha volených zástupců (pan Paris - poslanec za náš volební obvod, paní Dufay - prezidentka regionu, pan Sauvadet - předseda okresní rady, pan Suguenot - starosta města Beaune) a mnoha místních osobností. V centru pozornosti byl také svět gastronomie, kterého se zúčastnilo několik špičkových šéfkuchařů!