Dva konzerváři z Nantes, pánové Geay a Desmoulin, založili v Saint-Gilles-Croix-de-Vie ve Vendée rybí lahůdkárnu. Vytvořili dvě značky: „La Perle des Océans“ a „Les Dieux“.

1903 - Rodinný původ
Rodina Gendreauových, specialistů na konzervování, koupila konzervárnu a pokračovala ve vývoji masa, hotových jídel, zeleniny a ryb. Již čtyři generace udržují tradici sardinek a know-how předků.

1940 - Vznik továrny na konzervy
Ačkoli společnost zažívá rozkvět již od roku 1906, teprve od roku 1940 se začala skutečně zaměřovat na ryby a v 80. letech 20. století se její produkce zvýšila pětinásobně.

Saint-Gilles-Croix-de-Vie získalo označení „Site Remarquable du Goût“. Toto ocenění udělované ministerstvy zemědělství, životního prostředí, kultury a cestovního ruchu dokládá výjimečnou kombinaci lidských znalostí, kvality produktů a bohatého námořního dědictví. Saint-Gilles-Croix-de-Vie je jedinou lokalitou výjimečné chuti pro sardinky!

2005 - Začátek Perly Bohů
Philippe Gendreau vytvořil LA PERLE DES DIEUX a její výjimečnou značku s nejlepšími sardinkami a přípravky z konzervárny. Společnost La Perle des Dieux je určena náročným znalcům, kteří milují dobré jídlo, a snaží se zachovat tradiční know-how, které se nezměnilo od roku 1887.
Název La Perle des Dieux vznikl spojením dvou původních značek „La Perle de l'Ocean“ a „Les Dieux“.

2018 - L’Atelier de la Sardine
Otevření ateliéru Atelier de la Sardine v Saint-Gilles-Croix-de-Vie. V tomto bývalém vendéeském statku v srdci bažin se nachází muzeum, výstavní galerie a obchod.