La Perle - 130 let historie

conserverie-la-perle-des-dieux-24810

 Od roku 1887 nabízí výjimečné výrobky, mezinárodně uznávané, zvelebované v našich dílnách v   Saint-Gilles-Croix-de-Vie.    

 
1887 - Počátky
Dva konzerváři z Nantes, pánové Geay a Desmoulin, založili v Saint-Gilles-Croix-de-Vie ve Vendée rybí lahůdkárnu. Vytvořili dvě značky: „La Perle des Océans“ a „Les Dieux“.

 

1903 - Rodinný původ
Rodina Gendreauových, specialistů na konzervování, koupila konzervárnu a pokračovala ve vývoji masa, hotových jídel, zeleniny a ryb. Již čtyři generace udržují tradici sardinek a know-how předků.

1940 - Vznik továrny na konzervy
Ačkoli společnost zažívá rozkvět již od roku 1906, teprve od roku 1940 se začala skutečně
zaměřovat na ryby a v 80. letech 20. století se její produkce zvýšila pětinásobně.

 

1995 - Site Remarquable du Goût
Saint-Gilles-Croix-de-Vie získalo označení „Site Remarquable du Goût“. Toto ocenění udělované ministerstvy zemědělství, životního prostředí, kultury a cestovního ruchu dokládá výjimečnou kombinaci lidských znalostí, kvality produktů a bohatého námořního dědictví. Saint-Gilles-Croix-de-Vie je jedinou lokalitou výjimečné chuti pro sardinky!

2005 - Začátek Perly Bohů

Philippe Gendreau vytvořil LA PERLE DES DIEUX a její výjimečnou značku s nejlepšími sardinkami a přípravky z konzervárny. Společnost La Perle des Dieux je určena náročným znalcům, kteří milují dobré jídlo, a snaží se zachovat tradiční know-how, které se nezměnilo od roku 1887.

 Název La Perle des Dieux vznikl spojením dvou původních značek „La Perle de l'Ocean“ a „Les Dieux“.

 

2018 - L’Atelier de la Sardine

Otevření ateliéru Atelier de la Sardine v Saint-Gilles-Croix-de-Vie. V tomto bývalém vendéeském statku v srdci bažin se nachází muzeum, výstavní galerie a obchod.