Firma Perle des Dieux dodržuje pevné zásady
Aby vám zaručila bezchybnou kvalitu výrobků, drží se těchto tří závazků:
Udržovat místní a sezónní rybolov, a náležitě si jej vážit. Vše se odehrává v jednom kraji na jednom místě.
La Perle des Dieux dbá na zachování kvality a čerstvosti svých ryb tím, že respektuje sezóny jednotlivých druhů ryb (sardinky, makrely, ...) při omezeném pobřežním rybolovu v okolí St-Gilles-Croix-de-Vie, mezi ostrovy Yeu, Noirmoutier a Île de Ré. Nedochází k devastaci přiřozeného ekosystému agresivním výlovem.
Pro ještě lepší čerstvost produktů určených ke konzervování se rybolov provádí během dne na malých člunech. Ještě téhož dne jsou ryby v přístavu vyloženy a převezeny do konzervárny vzdálené necelé 3 km.
V roce 1995 získalo Saint-Gilles-Croix-de-Vie označení „Site Remarquable du Goût“ (Pozoruhodné místo chuti), což svědčí o dokonalé harmonii mezi bohatstvím námořního dědictví, know-how lidí a chuťovou kvalitou produktu. Je to jediný sardinkový přístav, který má toto označení!
Pokud ryby nepocházejí z místního rybolovu, jsou vybírány podle požadavků, pokud možno místní, vždy francouzské a bezpodmínečně kvalitní. Jejich přesvědčení: najít nejlepší produkt, na nejlepším místě, spojit dobré a krásné ve svých plechovkách.
Respektovat a oživovat řemeslné know-how předků.
Sardinky se třídí, krájí a ručně ukládají jedna po druhé do krabice. Stejným způsobem jako před 130 lety! Pečlivá práce sardinářů, jemná ruční práce pro dotek dokonalosti a nádech ženskosti, který poznáte v kvalitě, jedinečné chuti a čerstvosti receptur, až je ochutnáte.
Společnost je od roku 2016 označena jako Living Heritage Company, a to pro pečlivost, kterou naše sardinářky prokazují při balení malých ryb. Toto uznání od státu oceňuje řemeslné know-how na nejvyšší špičkové úrovni.
Zapojení spotřebitelů do odpovědného a udržitelného stravování.
Společnost Perle des Dieux, citlivá k požadavkům svých spotřebitelů, pokud jde o kvalitu a původ jejich produktů, se zavázala ke zkráceným cyklům a řemeslnému, místnímu a rozumnému rybolovu: méně kvantity, více kvality! První kroky k lepšímu stravování.
Každoročně naše malé ryby pečlivě zpracováváme, abychom z nich dostali to nejlepší. Proto vybíráme pouze sardinky s obsahem tuku nad 12 %. To je tajemství jejich masa, které se rozplývá na jazyku. Abychom mohli zaručit tak vysoký obsah tuku, stačí počkat až na samotný vrchol rybářské sezóny, tedy na konec léta.
V létě se s oteplením rozmnoží plankton a sardinky, které se jím živí, zvýší obsah tuku. Jakmile malé ryby dosáhnou tohoto cíle (obvykle mezi červencem a srpnem), začíná lov pro konzervování ročníků.
Po vylodění v přístavu se čerstvé sardinky posílají přímo do konzervárny, kde je naši sardináři ručně třídí, porcují a konzervují jednu po druhé.
Poté se konzervují v extra panenském olivovém oleji a v průběhu let se jejich kvalita zlepšuje. Doporučujeme je uchovávat nejméně 3 až 4 roky, než je začnete konzumovat.