La Perle - unikátní kvality, výroba i nutriční hodnoty

Každé léto od roku 2004 vybíráme sardinky s výjimečnými vlastnostmi. Jejich chuť a nutriční vlastnosti jsou zachovány, a tak vám zaručíme autentický a gurmánský produkt. Stejně jako dobré víno se i sardinky časem zlepšují. Při ochutnávce se sardinky rozplývají a chutnají, odhalují kandovaný okraj v'oleji, který se stává pro chuť nepostřehnutelným; tolik vlastností, ke kterým se přidávají zdraví prospěšné látky.

100 gramů sardinek téměř pokryje denní spotřebu vitamínu B12, dále naleznete v sardinkách zdravou dávku sodíku, draslíku, hořčíku, železa, selenu, fosforu, vitamínů A, D, B2, B3, B5, B6…

Naše oblíbená modrá ryba je známá pro svůj vysoký obsah omega 3 esenciálních mastných kyselin pro správnou funkci našeho srdce a zraku. Je také bohatá na vitaminy D a B12, fosfor, hořčík a vápník. Svou malou velikostí jsou sardinky na dně mořského potravního řetězce, což je chrání před znečištěním oceánů. Právě kvůli ochraně ryb je pro nás také důležité snižovat výskyt mikroplastů v oceánech.

Hned po vylodění v přístavu se čerstvé sardinky přepravují přímo do konzervárny, kde je naši sardináři ručně třídí, porcují a ručně konzervují jednu po druhé.

Od roku 2019 jsme odstranili všechny naše plastové obaly a nahradili je kartonem nebo recyklovatelným kovem. Co se týče pochutin, jsou uchovávány ve skleněných nádobách a znovurecyklovatelných plechovkách! Naše krabičky můžete také znovu použít a dát jim druhý život tím, že je začleníte do své výzdoby.

Naše malé modré rybky jsou loveny lokálně na pobřeží Saint-Gilles-Croix-de-Vie a jeho nejbližším okolí. Necelé dva kilometry od přístavu, kde jsou do krabiček vkládány naše vzácné sardinky v poslední vendéeské konzervárně.

Tato blízkost se netýká jen našich surovin! Naše konzervy se vyrábějí v Douarnenez v Bretani. Co se týče našich poskytovatelů služeb, vybíráme si je místně, abychom omezili dopady našich přesunů, přepravy zboží a také abychom podpořili místní ekonomiku.

Kvalita je v centru našeho zájmu. Naše sardinky jsou loveny v nejlepším období sezóny na pobřeží Saint-Gilles-Croix-de-Vie a jeho regionu, který je od roku 2018 uznáván jako nehmotné kulturní dědictví Francie. Výběr přesné lokality a lov v létě nám zaručuje výjimečný produkt, čerstvý a vyzrálý.

V boxech vzdálených necelé dva kilometry od přístavu označeného jako "Pozoruhodné místo chuti" se naše jodované příchutě uhnízdily čerstvé. Všechny podmínky jsou pak splněny, abychom vám mohli nabídnout rozplývající se a chutnou rybu.