Jakmile venku zešedne a začne být podzimní počasí, začíná být uvnitř útulno. Se svíčkami, dekami, lahodným dortem, kýčovitými filmy a horkou čokoládou. My samozřejmě pečeme s kakaem Becks. Žádné jiné do svého šálku nedostaneme! Pro tento šťavnatý dýňový dort s čokoládovou drobenkou jsme si vybrali odrůdu Sinnermann. Je zušlechtěna pravou cejlonskou skořicí a kardamomem, takže se dokonale hodí k dýňovému dortu. Kromě jemně nastrouhané dýně obsahuje i trochu skořice.
Šťavnatý dýňový dort s čokoládovou drobenkou a šípkovým krémem
INGREDIENCE
Čokoládová drobenka
200 g mouky
25 g kakaa Becks Criollo
150 g cukru
135 g másla
1 špetka soli
Korpus
300 g dýňové dužiny bez pecek
150 g měkkého másla
200 g hnědého cukru
3 vejce
250 g mouky
1 lžička skořice
1,5 lžičky prášku do pečiva
1 špetka soli
50 ml mléka
Na krém
200 g smetany
1 krémový ztužovač
1 lžíce šípkové marmelády
POSTUP
- Troubu předehřejte na 180 °C horní/spodní ohřev. Dno formy (24 cm) vyložte pečicím papírem.
- Na drobenku dejte všechny ingredience do mísy a rukama prohněťte na posypky. Nechte usednout.
- Na koláč nastrouháme dýňovou dužinu velmi jemně.
- Změklé máslo a hnědý cukr ušleháme mixérem. Přidejte jedno vejce po druhém a důkladně promíchejte.
- Smíchejte mouku, prášek do pečiva, skořici a sůl a vmíchejte do těsta spolu s mlékem. Míchejte tak dlouho, dokud nevznikne hladké těsto.
- Poté vmícháme nastrouhanou dýňovou dužinu a těsto nalijeme do připravené formy. Dort posypeme čokoládovou drobenkou.
- Pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut. Vyzkoušejte dort dřevěnou špejlí. Pokud se na špejli už nelepí těsto, vyjměte koláč z trouby a nechte vychladnout. Poté vyjměte z plechu.
- Na šípkový krém vyšleháme smetanu se ztužovačem smetany. Vmícháme šípkovou marmeládu.
- Dort poprášíme moučkovým cukrem a podáváme se šípkovým krémem.
Poznámky k receptu
Naše biokakaa jsou v mnoha variantách, takže místo Sinnermann by se v drobence skvěle hodil například Choc Orange nebo Amydala s příchutí marcipánu. Nebo můžete použít čisté Criollo.
Veselé pečení, milí milovníci kakaa!
Deštivé chladné počasí člověka nutí být doma. Proč ten čas nevyužít k něčemu kreativnímu a zábavnému v kuchyni? Níže najdete recept na výýýborný čokoládovobanánový chléb, který je veganský, navíc bez lepku a cukru!
Čokoládovobanánový chléb - veganský, bez lepku a bez cukru
INGREDIENCE
150 g cizrnové mouky
70 g pohankové mouky
20 g kakaa Becks Sinnerman forte skořice
200 ml rostlinného mléka
12 šťavnatých datlí (asi 140 g bez pecky)
3 zralé banány
4 vrchovaté lžíce marantového škrobu (seženete v obchodech se zdravou výživou)
trochu vody
1 jablko
10 g kypřicího prášku do pečiva
40 g vlašských ořechů
POSTUP
Datle vypeckujeme a smícháme s trochou vody. Stále můžete vidět malé kousky datlí, které později chutnají obzvláště lahodně v banánovém chlebu. Banány rozmačkáme vidličkou a jablko nastrouháme nahrubo. Vlašské ořechy nasekejte.
Všechny ingredience poté smíchejte dohromady. Troubu předehřejte na 180°C. Do formy dejte pečící papír a nalijte těsto. Forma by neměla být příliš vysoká (asi 3,5-4 cm). Těsto zakryjte alobalem. Pečte 65 minut. Poté sejměte alobal a nechte znovu 5 minut zhnědnout. Vyjměte z trouby a nechte 40 minut vychladnout, pak je chléb dokonale vlhký a chutný! K čokoládovobanánovému chlebu se perfektně hodí džem bez cukru nebo jogurt a ovoce. Velmi dobré je také ořechové máslo!
Veselé pečení, milí milovníci kakaa!
Italské pečivo – vynikající s kávou nebo také s kakaem! Rychlovka, kterou očarujete návštěvu, rodinu a děti! Dobrota, která vyloženě křičí podzim a navíc Vám zaberou v kuchyni pár minut, tak kdy jindy vyzkoušet než teď?
Mandlové sušenky Cantuccini s kakaem Sinnerman forte
INGREDIENCE
200 g mandlí (celých)
1 citron
120 g měkkého másla
400 g mouky
podle chuti 1-2 polévkové lžíce. Kakao Becks Sinnerman forte kakao
½ bal. prášek do pečiva
2 bal. vanilkovýho cukru
200 g cukru
3 vejce
POSTUP
Mandle orestujeme na pánvi bez tuku. Nastrouhejte kůru z jednoho citronu a smíchejte se zbylými ingrediencemi. Do hotového těsta vmícháme mandle. Dva plechy vyložte pečicím papírem a vytvořte na nich čtyři podlouhlé ploché tvary široké asi 5 cm. Každý plech pečte při 175 °C 25 minut.
Vyjměte cantuccini z pekáče, nechte je trochu vychladnout a nakrájejte je (elektrickým) nožem na kousky asi 2-2,5 cm široké. Vložte kousky zpět na plech a znovu pečte 10 minut.
Cantuccini skladujte v kovové dóze, v ní vydrží velmi dlouho. Cantuccini podávejte s šálkem kakaa nebo kávy.
Veselé pečení, milí milovníci kakaa!